Viljandimaalt sirgunud suusatajad tunnistati parimateks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morten Priks
Morten Priks Foto: Kaimo Puniste

Eesti ainsa pikamaasuusatajate sarja Estoloppet tänavuse hooaja parimateks tunnistati Viljandimaalt sirgunud suusatajad  Morten Priks ja Reeda Tuula. Tänavu peetud neljal etapil osales 6321 suusatajat, lisaks neile veel 1648 lühemate distantside läbijat.

Võistkondlikus arvestuses tunnistati 14 meeskonna seas parimaks Alutaguse suusaklubi. Eraldi arvestust peeti «väikeste maratonide» lühikestel distantsidel osalenud noortele. Aastamedali said kõikide maratonide starti jõudnud 196 suusatajat.

Estoloppeti korraldajate tunnustuse saavad ka viis kõige staažikamat maratoonarit, kes on 18 hooajal alates sarja algusest 1998. aastal osalenud kõigil 77 maratonil. Üks tunnustuse pälvinutest on ka Viljandimaa mees Kaarel Toss.

Eesti pikamaasuusatamise sarja juht Robert Peets avaldas tänu kõikide etappide eestvedajatele ja vabatahtlikele. «Tegemist oli äärmiselt keerulise hooajaga. Kuuest etapist saime korraldatud neli eelkõige tänu suurele tööle rajaga, sest lumeolud olid nagu olid. Aitäh kõigile,» ütles Peets.

Estoloppeti hooaja pidulik lõpetamine ning võitjate autasustamine on koos Eesti suusaliidu hooaja lõpetamisega 23. aprillil Tallinna lauluväljaku klaassaalis.

Tänavusel hooajal sai Estoloppeti suusasarjast teoks Viru, Tamsalu-Neeruti, Alutaguse ja Tartu maraton. Pidamata jäid Tallinna ja Haanja maraton. Pikamaasuusatajate sari Estoloppet loodi aastal 1998. aastal. Sellest ajast on sõidetud 77 ning ära jäänud 10 maratoni. (Sakala)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles