Aidas gruuvisid Hiiu kandled

, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Duo Puuluup juhib Hiiu kandle jõhvkeelte võnked läbi efektiplokkide ja luuperi ning kasutab isemoodi mängutehnikaid ja heli tekitamise võimalusi.
Duo Puuluup juhib Hiiu kandle jõhvkeelte võnked läbi efektiplokkide ja luuperi ning kasutab isemoodi mängutehnikaid ja heli tekitamise võimalusi. Foto: Vootele Ruusmaa

Mis saab siis, kui kunstnik-muusik ja antropoloog hakkavad koos musitseerima, instrumentideks Hiiu kandled, hääl ja elektroonika ning vürtsiks muhe huumor?

Reede, 13. märtsi õhtul pakkus niisugune duo nimega Puuluup Viljandi pärimusmuusika aida väikeses saalis meeldiva etteaste. Tunniajase kontserdi jooksul sai kõhutäie naerda ja kuulata omanäolist loomingut kahe põneva natuuri esituses.

Puuluubi koosseisu kuuluvad Ramo «Pastacas» Teder ja Marko Veisson. Nad on suutnud elektroonika abil gruuvima panna Hiiu kandled ning luua huvitavaid ja samas hapraid kõlamaailmu. Pisut naivistlikud tekstid toovad lugudesse muhedust ja lisavad veelgi värvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles