Ait kutsub külalised keldrisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika ait tähistab laupäeval oma seitsmendat aastapäeva.
Pärimusmuusika ait tähistab laupäeval oma seitsmendat aastapäeva. Foto: Aivar Aotäht

Seitse aastat tagasi avas uksed Viljandi pärimusmuusika ait – maja, mida teatakse hea akustikaga kontserdisaalide, maalilise vaatega kohviku, pärimusmuusika teabekogu ja August Pulsti õpistu järgi. Seitsme aasta jooksul on aidas peetud sadu kontserte, majas on käinud tuhanded esinejad ja sajad tuhanded pärimusmuusikahuvilised.

Maagilise numbriga sünnipäeva puhul kutsub pärimusmuusika ait 21. märtsil oma külalised väga erilisse paika, kuhu tavainimestel kunagi varem asja pole olnud – nimelt aida keldrisse. Sinna, kuhu peidavad end enne etteasteid artistid. Sinna, kus asuvad Mulgi, Setu, Kihnu ja Viru garderoobid.

Aida keldrist saab sellel õhtul linna parim peopaik ja kõik eespool mainitud garderoobid muutuvad diskosaalideks, kus oma lemmikmuusikat mängivad mulgid, setud ja kihnlased. Nende hulgas Anu ja Triinu Taul, Jalmar Vabarna, Kermo Kukk, Kairi Leivo, Egert Pull ja paljud teised. Vabaloomulisi ja ettearvamatud DJ-sid ohjavad professionaalsed plaadikeerutajad Harl:Etno, Daysleeper ja Uku Loco. Väikesest Viru garderoobist saab aga Viru baar, kus külalisi tervitavad ja jooke kallavad Virumaa mehed Taavet Niller ja Tõnis Kirsipu.

Maagiline kood: peo algus on kell seitse, pilet maksab seitse eurot, esimesed seitse saavad sisse tasuta, pidu kestab seitse tundi ja lahti lõigatakse seitse torti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles