Jälgimisseadmega viud kutsutakse Villuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: eoy.ee

Ornitoloogiaühingu välja kuulutatud võistlus jälgimisseadmega hiireviule nime leidmiseks on lõppenud. Viu hakkab kandma nime Villu, mida pakuti 64 korral.

Kokku esitas 512 inimest 631 nime, millest erinevaid oli 305. Populaarsed olid veel Urmas, Villem, Vidrik ja Vihur, kõik tulemused on näha ornitoloogiaühingu leheküljel http://www.eoy.ee/viu/konkurss.

Parajasti Eesti poole teel oleva hiireviu Villu asukohaandmeid uuendatakse rändekaardil üks kord päevas. Praegu on ta jõudnud Tšehhi ja Poola piirile.

Sel ajal, kui Villu alles rändab, on kahes Eesti hiireviu pesas võimalik veebikaamerate vahendusel jälgida juba pesaehitamist ja edaspidi loodetavasti ka pesitsemist. Viukaamerate kohta saab lisainfot looduskalendrist http://www.looduskalender.ee/node/22762 .

Praeguses pesitsusstaadiumis võib viupaare pesas toimetamas näha eelkõige hommikuti.

Eesti ornitoloogiaühing valib aasta lindu 1995. aastast, et tutvustada avalikkusele üht linnuliiki või liigirühma ning kaasata loodusehuvilisi lindude uurimisse ja kaitsesse. Viude ja viuaastaga saab tutvuda ühingu kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles