Eri jalga astuvad koolid ei lubanud busse koolivaheajale

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi volikogu liikmed, Jakobsoni kooli juht Eero Järvekülg ja hariduskomisjoni esimees Kristjan Mändmaa on ühte meelt, et praegune vaheaegade pidamise kord pole mõistlik, aga kuidas seda muutma peaks, ei oska praegu kumbki arvata.
Viljandi volikogu liikmed, Jakobsoni kooli juht Eero Järvekülg ja hariduskomisjoni esimees Kristjan Mändmaa on ühte meelt, et praegune vaheaegade pidamise kord pole mõistlik, aga kuidas seda muutma peaks, ei oska praegu kumbki arvata. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linna- ja gümnaasiumijuhtide otsus, mille tulemusena puhkavad linnakoolide õpilased eri nädalatel, läheb maksma 8345 eurot. Just nii palju tahavad bussifirmad lisaraha, et koolibussid ei teeks vaheajanädalal pausi.

Maakonnaliinidel sõitvate bussifirmade lisakulu maksab kinni Viljandi gümnaasium, kes saab õpilaste sõidutamiseks raha otse haridusministeeriumilt. Tänu sellele toetusele ei tee bussifirmad märtsi keskel koolibussidele ühe nädala pikkust sõidupausi ja lõpetavad sõitmise juuni keskel ehk nädal tavalisest hiljem. 8345 eurot on bussifirmadele makstava kogutoetusega võrreldes üsna tühine summa, sest aastas maksab riik Viljandimaal sõitvatele bussifirmadele 1,4 miljonit eurot.

Viljandi gümnaasiumi direktori Ülle Luisu sõnul on riigikoolide õpilastele ettenähtud tasuta sõit kooli ja koju ning maavalitsuse kaudu on jõutud bussifirmadega kokkuleppele, et gümnaasiumi õpilased saavad maakonnaliinidel tasuta sõita. Selle eest maksab haridusministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles