Õpilased unistavad koolimajast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:   : VILJANDI, EESTI, 27MAY08
Toom Tekstiil katkestab Viljandis madratseid ja kuðette tootva tütarettevõtte tegevuse, koondab seal töötanud inimesed ning loodab tehasehoonele uue omaniku leida.
Toom Tekstiili Reinu tee 3.
er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
SAKALA01: : VILJANDI, EESTI, 27MAY08 Toom Tekstiil katkestab Viljandis madratseid ja kuðette tootva tütarettevõtte tegevuse, koondab seal töötanud inimesed ning loodab tehasehoonele uue omaniku leida. Toom Tekstiili Reinu tee 3. er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval, 17. märtsil kell 16.30 avatakse Viljandis Reinu tee 3 esimesel koolinoorte arhitektuurikonkursil osalenud tööde näitus «Unistuste koolimaja». See on jätkuks 27. veebruaril Ugala teatri jalutussaalis avatud näitusele «Mängiv inimene.»

Konkursile «Unistuste koolimaja» laekus 146 tööd, millest preemiaga pärjati neli ja kiitusega märgiti ära kümme, teiste hulgas ka Viljandi huvikooli loodusringi laste töö «Mull». Ideevõistluses osalenute eesmärk oli välja pakkuda visioon ühest tõeliselt heast koolimajast.

Näitusekülastaja saab aimu koolinoorte kujutuses heast koolimajast, saab mängida mitmesuguseid keskkonnahariduse mänge ja avardada oma fantaasiamaailma. Kõigil on võimalik välja pakkuda mõtteid, mida selles hoonekompleksis tulevikus teha ja näha ehk «Täidan, täidan maja - millega? ...»

Samal ajal on Ugala teatris avatud  teistmoodi lasteaedade makettide näitus, kus kutselised arhitektid esitavad tellijast sõltumatult oma lasteaiavisioone. Eesti arhitektide liidu aastanäitust «Mängiv inimene. Kaheksa visiooni lasteaedade ahitektuurist» saadab mõtlemis- ja uurimisainet pakkuv näitusekataloog.

Reinu tee 3 uksed on avatud 18., 24., ja 28. märtsil kella 13–18. Lisaks näitusele on selles ajavahemikus 18. märtsil keskkonnahariduse õppevahendite tutvustus, 24. märtsil selle hooaja viimane ametlik ja huvilistele avatud «Arhitektuuriring lastele» ja  28. märtsil lõpetame näituse «Unistuste koolimaja» mängude mängimise ja mõtete vahetamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles