Soome instituut valis viljandlanna parimaks soome keele õpetajaks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol vasakult FECC-i stipendiaat Kristel Kotta Jüri gümnaasiumist, Johanna Vironmäki FECC-ist, stipendiaat Viktoria Alekseeva Viktoria keeltestuudiost, Soome Vabariigi suursaadik Kirsti Narinen, 2014. aasta soome keele õpetaja Kirsti Käiväräinen Viljandi Kesklinna koolist ja Soome instituudi juhataja Anu Laitila.
Fotol vasakult FECC-i stipendiaat Kristel Kotta Jüri gümnaasiumist, Johanna Vironmäki FECC-ist, stipendiaat Viktoria Alekseeva Viktoria keeltestuudiost, Soome Vabariigi suursaadik Kirsti Narinen, 2014. aasta soome keele õpetaja Kirsti Käiväräinen Viljandi Kesklinna koolist ja Soome instituudi juhataja Anu Laitila. Foto: Soome instituut

Soome suursaadik Kirsti Narinen andis laupäeval Soome saatkonnas kätte aasta soome keele õpetaja tiitli. Tänavu pärjati sellega Viljandi Kesklinna kooli õpetajat Kirsti Käiväräineni. Preemiat annab välja Soome instituut.

Instituudi programmijuhi Juhani Koivuviita sõnul sai žürii silmis otsustavaks Kirsti Käiväräineni pühendumus oma tööle. Õpetaja Käiväräinen õpetab soome keelt nii Viljandi Kesklinna koolis kui Viljandi gümnaasiumis.

Kolleegide sõnul on tema keeletunnid loomingulised ja vaheldusrikkad ning õpilased hindavad sõbralikku ja hea huumorisoonega õpetajat väga. ”Tõenäoliselt just tänu õpetaja Käiväräineni algatustele ja ettevõtmistele on soome keele populaarsus Viljandi Kesklinna koolis märgatavalt tõusnud,” edastas Soome instituut oma pressiteates.

Ingerisoome juurtega õpetaja Kirsti Käiväräinen on teinud Soome ja Eesti vahelise keele- ja kultuurikoostöö edendamise nimel tööd juba aastaid – see oli ka põhjus, miks žürii valis just tema 2014. aasta soome keele õpetajaks Eestis. Traditsiooniliselt selgub tiitlisaaja soome keele õpetajatele korraldatud vastuvõtul Soome suursaatkonnas.

Esimest korda valiti aasta soome keele õpetajat 1997, tänavune üritus oli juba kaheksateistkümnes. Aasta õpetaja nimetamisega soovivad korraldajad tutvustada ja tõsta esile õpetajaid, kelle südamega tehtud töö aitab kaasa Eesti ja Soome suhete edendamisele.

Aasta soome keele õpetaja valimist korraldab Soome instituut koostöös Soome suursaatkonna ja Eesti soome keele õpetajate Seltsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles