Gümnaasiumi näitusel valmistati rahurooga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemeremaade lähiajalugu tutvustava installatsiooni vaatajad said muu hulgas poetada potti paberilipiku rahu komponentidega.
Läänemeremaade lähiajalugu tutvustava installatsiooni vaatajad said muu hulgas poetada potti paberilipiku rahu komponentidega. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Inimesed peavad kogemusi jagama. See on inimkonna põhivajadus. Oma lugusid jutustades mõistame oma identiteeti, kohta ja tähtsust maailmas.»

See luguteatri looja Jo Salase tsitaat iseloomustab seitset Eesti, Läti ja Leedu kooli, sealhulgas Viljandi gümnaasiumi, hõlmavat projekti «Habras lõim: Baltimaade lugu rahumeelseks tulevikuks». Sel nädalal oli Viljandi gümnaasiumis üleval üks projekti osa: interaktiivne kunstiinstallatsioon «Ajamasin».

Nagu rääkis projekti koordinaator Egle Pauziene, peaks ettevõtmine panema koolinoori mõtlema ajale, mil nende vanemad on üles kasvanud, kuid millest tänapäeva noored sellegipoolest kuigi palju teada ei pruugi – nõukogude ajale. Pauziene märkis, et see peaks aitama noortel mõista, kui tähtsad on Euroopa Liidus kehtivad väärtused, ning panema neid mõtlema sellele, kuidas seda kõike hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles