Kaevetööd kergitavad Lossi tänava tähtsust

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui möödunud aastal vanalinnas kaevetöödega algust tehti, said tulid Varese silla juures välja need kivist kuulid, mida Eero Heinloo mõni päev hiljem Sakalale näitas.
Kui möödunud aastal vanalinnas kaevetöödega algust tehti, said tulid Varese silla juures välja need kivist kuulid, mida Eero Heinloo mõni päev hiljem Sakalale näitas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Nädalapäevad tagasi löödi Viljandi vanalinnas torustiku uuendamiseks kopp maasse. Nii delikaatset pinnast kaevatakse arheoloogide valvsa pilgu all ja üht-teist põnevat on neile juba silma hakanudki.

Arheoloog Eero Heinloo kinnitusel tähendab järelevalvaja töö augu serval istumist. «Kui mehed kaevavad vana trassi kohal, tõstetakse selle sissekaevekihid välja, aga servadesse jääb puutumatu kultuurikiht, mida arheoloog jälgib. Saame info sealt ilusti kätte,» selgitas Heinloo.

Kuni töömehed madistavad vana toru kohal, piisabki ahreoloogi kinnitusel järelevalvest. Kui kraav otsustatakse rajada aga veel läbikompamata maale, pole arheoloogilistest kaevamistest pääsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles