Aasta keeletegu on e-õppe kursus «Keeleklikk»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: keeleklikk.ee

2014. aasta keeleteovõistlusel pälvis nii peaauhinna kui rahvaauhinna eesti keele e-õppe kursus «Keeleklikk». Mahukas ja mitmekesine e-keskkond pakub võimalust iseseisvaks eesti keele õppimiseks vene- ja ingliskeelsetele õppijatele.

Kaks tiitlit võitnud keeleteo tegijad on Leelo Kingisepp ja Marju Ilves. Auhinnad andis võitjatele üle haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski. Keeleteokonkursi lõpuüritusel Põltsamaa ühisgümnaasiumis tunnustati ka teisi auhinnakandidaate.

Tiitlile kandideeris 18 mullust keeletegu. See, et peaauhinna ja rahvaauhinna pälvis sama tegu, juhtus võistluse üheksa-aastase ajaloo vältel kolmandat korda. Rahvaauhind selgitati avaliku hääletuse teel, mis kestis kuu aega. Peaauhinna valisid – nagu juba tavaks saanud – taasiseseisvunud Eesti haridus- ja teadusministrid.

Ministrid tõstsid kandidaatide seast esile ka Võru instituudi korraldusel valminud «Eesti-võru sõnaraamatut».

Rahvahääletusel osalejaid oli 3931. Tänavu anti 4849 häält – hääletada võis ka mitme keeleteo poolt.

Rahvahääletuse võitnud «Keeleklikk» sai 898 häält. Järgnesid rootsikeelne eesti keele grammatika «Estniska från grunden» 877 häälega ning uus piiblitõlge tänapäevases eesti keeles 716 häälega.

«Keeleklikk» on üks edukaimaid eestlaste loodud e-õppe projekte Eestis, koondades üle 27 000 eesti keele õppija üle maailma. Neist ligikaudu 20 000 õpib eesti keelt vene keele baasil ja 7000 inglise keele alusel. Kursus on kättesaadav aadressil www.keeleklikk.ee. 2012. aastal avati keskkond venekeelsetele ja 2014. aastal ingliskeelsetele kasutajatele. «Keelekliki» valmimist on toetanud Euroopa sotsiaalfond ning haridus- ja teadusministeerium.

Keeleteo võistlusega tunnustatakse tegusid, mis tõstavad eesti keele tuntust ja mainet, väärtustavad eesti keele õpetamist, õppimist ja oskamist, soodustavad eesti keele kasutamist ja staatuse kindlustamist ning edendavad eesti keele talletamist ja uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles