Jupike kiirteed hansalinna servas

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnealusel lõigul seda liiklusmärki ei näe, küll aga on muljetavaldav tippkiirus kinnitatud raudteefirma dokumentatsioonis. Tallinnast Viljandisse sõitval rongil on lubatud sõita kuni 120 kilomeetrit tunnis alates Türilt.
Kõnealusel lõigul seda liiklusmärki ei näe, küll aga on muljetavaldav tippkiirus kinnitatud raudteefirma dokumentatsioonis. Tallinnast Viljandisse sõitval rongil on lubatud sõita kuni 120 kilomeetrit tunnis alates Türilt. Foto: Sakala

Kui üldjuhul on asulasisestel teedel liikumiskiirus piiratud 50 kilomeetrini tunnis, siis teatud tingimustel on Viljandis võimalik kihutada isegi 120 kilomeetrit tunnis.

Arvestades tõsiasja, et autojuhid sõltuvalt teeoludest ja liiklustihedusest pigem tavapiirangust aeglasemaltki liiguvad, tundub arv 120 sootuks müstiline. Loomulikult ei ole võimalik nii hullumeelset kiirust karistust kartmata sisse saada suvalises Viljandi paigas. Enamgi – kihutada lubatakse vaid ühel kindlal lõigul. Ja seda on teinud arvatavasti päris paljud viljandlased.

Kõik on mõõdetud ja kontrollitud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles