Linn küsib 20 tänavat riigilt endale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi volikogu ette on jõudnud linna soov küsida endale riigilt korraga 20 tänava alla jääv maa, kokku umbes 100 000 ruutmeetrit. See on riigi ja linna vaheline juriidiline toiming, mis linnaelu mingilgi moel ei muuda.

Omavalitsused hakkasid riigilt tänavatealust maad endale küsima juba enam kui viis aastat tagasi. Viljandi linnavara peaspetsialist Andres Makku on varem Sakalale selgitanud, et varem kuulus tänavatealune maa riigile, aga selle peal olev tänav koos kattega omavalitsusele. Et juriidiliselt jõuaksid tänavad tervikuna ühe omaniku kätte, hakkasidki omavalitsused maid endale küsima.

Linnavolikogu on tänavaid tervikuna linnale taotlenud juba aastaid, sellele peab aga eelnema tänavate mõõdistamine ja vajalike dokumentide ühte sidumine. Nii on tavaliselt volikogu küsinud riigilt endale korraga kuni viis tänavat, seekord on neid aga kokku 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles