Sokaorg sai maakonna esimese mobiiliorienteerumise raja

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie aasta eest Keilast Karksi-Nuia kolinud orienteeruja Kersti Mardiste tegi koos abikaasaga Sokaorgu Viljandimaa esimese raja, mis on mõeldud mobiiliga orienteerujatele.
Viie aasta eest Keilast Karksi-Nuia kolinud orienteeruja Kersti Mardiste tegi koos abikaasaga Sokaorgu Viljandimaa esimese raja, mis on mõeldud mobiiliga orienteerujatele. Foto: Sigrid Koorep / Sakala

Seni enamasti suusatamis- ja jooksupaigana tuntud Sokaoru terviserajad said täiendust ja sealsamas Karksi-Nuia paisjärve kaldaäärsel alal on nüüdsest moborada. 

Mobo ehk mobiiliorienteerumine annab võimaluse orienteerumisradu läbida tänapäevaselt, asendades traditsioonilised abivahendid nutiseadmetega. 

Kersti Mardiste, kes koos abikaasa Aarnega Sokaorgu moboraja tegi, tähendas, et mobiiltelefon on sellistel radadel kolm ühes seade. Kõigepealt saab veebilehelt mobo.ee alla laadida rakenduse, mis asendab paberkandjal orienteerumiskaarti. «Telefoni saab teha kompassiks ja kui jõuad kontrollpunkti, teed telefoniga seal ruutkoodist foto, mis siis ongi juba nagu märk või komposteerimine, et see punkt on läbitud,» kirjeldas Mardiste. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles