Metsaselts kutsub noori viktoriinile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hans Väre / Sakala

Rahvusvaheline viktoriin «Noored Euroopa metsades» ootab osalema õpilasi vanuses 13–19 aastat. Võistlusel omandatakse teadmisi Euroopa riikide looduse ja metsanduse kohta. Käsitletakse näiteks säästvat metsade majandamist, elurikkust, metsade kaitset, metsapoliitikat ja teisi selliseid teemasid.

Viktoriini aluseks on osalevate riikide koostatud õppematerjalid ja Euroopa metsi tutvustav raamat. Õppematerjalid leiab metsaseltsi kodulehelt.

Eesti eelvoorus 7. aprillil saavad osaleda kõik võistkonnad kõigist koolidest. Osalemiseks peavad 13–19-aastased õpilased moodustama kolmeliikmelised võistkonnad ning need registreerima Eesti metsaseltsi koduleheküljel. Võistluste eelvoorus tuleb võistkondadel vastata 50 küsimusest koosneva viktoriini küsimustele. Viktoriinis osalemiseks on vaja eelregistreerimist ja internetiga arvutit. Viktoriini saab sooritada www.metsaselts.ee lehel.

Eelvoorust pääseb 15 parimate tulemustega võistkonda edasi Eesti finaali, mis on 28. ja 29. mail Luua metsanduskoolis. Eesti finaalis tuleb võistkondadel vastata viktoriiniküsimustele, lahendada metsas praktilisi ülesandeid ja teha posterettekanne. Nii eelvoor kui Eesti finaal on eesti keeles.

Euroopa finaal peetakse septembril Rumeenias. Kokku võtab rahvusvahelisest võistlusest igal aastal osa rohkem kui 10 000 noort vähemalt 12 riigist.

Võistkondade registreerimisvormi leiab metsaseltsi koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles