Hans Neppo on Polli keskuse uute ja keeruliste seadmete aju

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Neppo demonstreerib, kuidas töötab Polli tootearenduskeskuse kõige moodsam aparaat ehk superkriitiline süsihappegaasi ekstraktor.
Hans Neppo demonstreerib, kuidas töötab Polli tootearenduskeskuse kõige moodsam aparaat ehk superkriitiline süsihappegaasi ekstraktor. Foto: Elmo Riig / Sakala

Polli tootearenduskeskuse perenaine Pille Põllumäe ütleb, et aiandusuuringute keskuse tehnik Hans Neppo on üks vinge nupumees, kes saab hakkama kõigi uute ja keeruliste seadmetega, mis viimasel ajal sellesse teadusasutusse on jõudnud.

«Hans teeb alati kõik masinad endale üksipulgi selgeks ja leiab lahenduse. Heas mõttes võib öelda, et ta on hull geenius,» lausub ta.

Põllumäe meenutab, et mõni aasta tagasi palus ta Neppol pastörisaatori ära parandada – toona ta meest veel ei tundnud. «Kui tema lammutustööd vaatasin, siis värisesin ja mõtlesin, et sellest masinast enam asja ei saa. Aga ta kirjutas kolm lehekülge programmi ning pani hiljem kõik perfektselt kokku ja tööle. Olen küll Nõo reaalgümnaasiumi lõpetanud, aga tema tegutsemine avaldas kõrvalt vaadates tõesti muljet.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles