Eksitus jättis mõne valija korraks pika ninaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääletussedel
Hääletussedel Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui viljandlanna Elisa Elias läks 1. märtsil Paalalinna valimisjaoskonda kodanikuõigust kasutama, kuulis ta seal enesele üllatuseks, et ta olevat juba hääletanud. E-hääletanud.

Seda polnud Elias siiski teinud ja tema väite peale asuti asja uurima. Kiiresti selgus, et arvuti kaudu oli hääle andnud nimekirjas järgmine inimene ja kausta oli kogemata tehtud vale märge. Viga parandati, Elisa Elias sai hääletada ning kellegi hääl kaotsi ei läinud. Elias toonitas, et hetkeline segadus lahenes igati positiivselt, sest jaoskonnas olnud inimesed olid väga abivalmid.

Tegu polnud aga ainsa sellise juhtumiga ning seetõttu on e-hääletamisega seotud segadustest mujaltki kuulda olnud. Vabariigi valimiskomisjoni meedianõunik Kristi Kirsberg kinnitas, et mõningaid teateid niisugustest juhtumitest on olnud, kuid õnneks olid need süütud vead, mis kiiresti parandati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles