Võimuliit astub peegli ette

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraadist volikogu esimees Randel Länts (vasakul) ja IRL-i esindav linnapea Ando Kiviberg on Viljandi valge vapiroosi eest külg külje kõrval väljas olnud ligi poolteist aastat. Samas ei saa võimuliidu võtmeisikute omavahelisi suhteid lilleliseks nimetada.
Sotsiaaldemokraadist volikogu esimees Randel Länts (vasakul) ja IRL-i esindav linnapea Ando Kiviberg on Viljandi valge vapiroosi eest külg külje kõrval väljas olnud ligi poolteist aastat. Samas ei saa võimuliidu võtmeisikute omavahelisi suhteid lilleliseks nimetada. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandis võimuliidus olevate erakondade kohalikud liidrid möönavad, et seni pole nende koostöö kõige libedamalt läinud, ning lubavad peagi koalitsiooni tervislikule seisundile üheskoos diagnoosi panna.

Eelmise suve algul linna raputanud võimukriisist saati on kuluaarides kõlanud oletused, et pärast riigikogu valimisi mängitakse Viljandis võimusuhted ümber. Nii näiteks kõlavad seniajani turujutu tasandil väited, et sotsiaaldemokraadid on väsinud koostööst Isamaa ja Res Publica Liiduga (IRL) ja valmistavad mitteametlike konsultatsioonidega ette soodsat pinnast Reformierakonnaga liidu sõlmimiseks. Teisalt on siin-seal väidetud ka seda, justkui otsiks vahepeal oravaparteiga ägedalt karvupidi koos olnud IRL nüüd opositsiooniga ühist keelt.

Töine asjaajamine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles