Parima toiduaine tiitlit jahib kolm Viljandimaa ettevõtet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kabritsa sõnul võib tema juhitavat osaühingut Chaga kõhkluseta pidada Viljandimaa ettevõtteks, sest see on registreeritud Karksi valda ja suur osa selle toodete toorainest korjatakse Mulgimaalt.
Siim Kabritsa sõnul võib tema juhitavat osaühingut Chaga kõhkluseta pidada Viljandimaa ettevõtteks, sest see on registreeritud Karksi valda ja suur osa selle toodete toorainest korjatakse Mulgimaalt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu osaleb Eesti parima toiduaine võistlusel 27 Eesti väikeettevõtet, kes on hindamisele esitanud 57 toodet. Viljandimaad esindavad Pajumäe talu Pajumäe juust, aktsiaseltsi Largo mustikakissell ja maasika-rabarberikissell ning osaühingu Chaga külmkuivatatud mustikad.

«Väiketootjad on tänavu konkursile esitanud erakordselt põnevad tooted, mis paistavad silma nii huvitava koostise kui hea kvaliteedi poolest. Väiketootjate panus kodumaise toiduvaliku rikastamisse on asendamatu ja konkursil osalemine on neile hea võimalus oma uudistoodetele tähelepanu saada,» kõneles toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp.

Tema sõnul on piirkondlik võit aidanud paljudel väiketootjatel saavutada suuremat tuntust ning laiemat kättesaadavust poeriiulitel.

Parimad piirkondlike väikeettevõtjate tooted selgitatakse välja neljas kategoorias: Lõuna-Eestis ja Põhja-Eestis kandideerib 17, Virumaal üheksa ja Lääne-Eestis 14 toodet. Väiketootjate müügihittide seast valib žürii parimad tooted 17. märtsil Tartu kutsehariduskeskuses ja 19. märtsil Tallinna teeninduskoolis.

Eesti parima toiduaine piirkondlikku võistlust korraldatakse kaheksandat korda ja selles saavad osaleda väikeettevõtted, milles töötab kuni 50 inimest ja mille aastakäive ei ületa 10 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles