Juhtkiri: Seal, kus lõpeb parkla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Tõsi on see, et liikluses ei saa kõiki ohte ära hoida ning ükskõik, mida liikluskorraldusega ka ette võetakse, sõltub väga palju ikkagi liiklejatest endist. Olukorraga, kus linna ühe suurema kaubanduskeskuse juures põrkavad autod üha uuesti kokku, sest see, kus lõpeb parkla ja algab tänav, pole üheselt selge, ei saa aga leppida. Kui isegi kohalikud liiklejad jagunevad kaheks nii, et ühed teavad, et Centrumi parkla külgneb tänavaga, ja teised pole osanud seda isegi kahtlustada, on midagi valesti.

Linnavalitsus on parkla ja tänava külgnemisest tingitud muresid vaaginud ning aastate jooksul on ka mõned liiklusmärgid lisatud. Kindlat lahendust pole aga tänaseni. Ehkki kaubanduskeskuse parkla on eramaa, tuleb peeglisse vaadata ikkagi linnavalitsusel, kelle asi on seista hea selle eest, et liiklus tänavatel – seda ju Keskuse tänav on – sujuks.

Tundub, et on kinni jäädud mõttesse rajada parkla ja tänava vahele ohutussaari ning paigaldada neile «Anna teed» märke. See variant pole ideaalne ning võib-olla just seetõttu pole ka tegudeni jõutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles