Naisettevõtjad saavad tunnustust

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulbid
Tulbid Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Pühapäeval kell 12 algab pärimusmuusika aida kaminasaalis naisettevõtjate tunnustamise üritus.

Sõnavõttudega esinevad Lembit Kruuse, Heiki Raudla, Kaia Iva, Annely Akkermann ja Janika Kivistik. Oma edulugusid tutvustavad naisettevõtjad Margit Kirss, Malle Raus ja Anu Johani. Muusikalise vahepala eest hoolitsevad Viljandi gümnaasiumi noored.

Naisettevõtjaid tunnustab Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) naiskogu. Tunnustust vääriv naisettevõtja on ettevõtte omanik, kuid ta ei pea olema ainuomanik; ta on senises tegevuses end juba tõestanud ja osaleb aktiivselt äri juhtimises. Valdkond ei ole määrav ja naine võib olla ka füüsilisest isikust ettevõtja või eredalt mittetulundussektoris silma paistnud. Ka kandidaadi parteiline kuuluvus ja teised valdkonnavälised näitajad pole tähtsad.

Seni on IRL-i naiskogu tunnustuse saanud hariduse eestvedaja, kunsti- ja käsitööettevõtete juhid, kondiitriäride edendajad ning kirjastajad ja teiste elualade esindajad. Eelmisel aastal Türil asetleidnud tunnustamisüritusel sai ühena edukatest naisettevõtjatest tunnustuse Viljandi Männimäe loomakliiniku asutaja Riina Jõgila.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles