Alates järgmisest nädalast saab töösuhete alal nõu Karksi-Nuias

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi valla kultuurikeskus
Karksi valla kultuurikeskus Foto: Peeter Kümmel

Kolmapäeval avati Karksi-Nuias Viljandimaa uusim tööinspektsiooni nõustamisbüroo, kus ühel päeval nädalas saavad töötajad ja tööandjad nõu töökeskkonda ja -suhteid puudutavates küsimustes. Teine maakonna nõustamisbüroo asub Viljandis.

Nagu sõnas inspektsiooni teabeosakonna juhataja Kristel Plangi, leiavad nõustamised aset igal kolmapäeval kella 9–12 Karksi vallamaja ruumides Viljandi maantee 1. Etteregistreerimine pole vajalik. «Tööandjad ja töötajad saavad minna nõustaja juurde ning küsida, mida peab teadma näiteks tervisekontrollist ja riskianalüüsist. Lisaks kõik see, mis töökeskkonda ja töötervishoidu puudutab,» selgitas Plangi teemasid.

Lisaks tööinspektoritele saab iga kuu teisel kolmapäeval kohtuda juristiga, kes töösuhtealastel teemadel nõu annab. «Kuidas korrektselt sõlmida töölepingut, kuidas seda lõpetada, rahalised nõuded töösuhtes – teemade ring on lai,» sõnas Plangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles