Õpetaja tapnud koolipoissi ähvardab 10-aastane vangistus

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Viljandi Paalalinna koolimaja ees pärast tulistamist, milles hukkus õpetaja
Politseinikud Viljandi Paalalinna koolimaja ees pärast tulistamist, milles hukkus õpetaja Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärast pikka eeluurimist ning kahtlusalusele noormehele kolm kuud väldanud kohtumeditsiinilise ekspertiisi tegemist esitas prokuratuur mullu oktoobris Paalalinna koolis õpetaja tapmises kahtlustatavale poisile süüdistuse ja saatis kriminaalasja kohtusse.

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab 15-aastast Vahurit Paalalinna kooli õpetaja tapmises ning tulirelva ja padrunite ebaseaduslikus käitlemises. Tapmise eest on maksimaalne karistus kümme aastat vangistust. Minimaalne määr on kuus aastat.

Süüdistuse kohaselt võttis Vahur eelmise aasta 27. oktoobril oma vanemate tuppa peidetud relvakapi võtme, avas sellega relvakapi ning võttis sealt salaja isale kuuluva revolvri Amadeo Rossi-851 ja üheksa padrunit. Relva ja padrunid võttis süüdistatav samal päeval kooli kaasa. Kella kahe paiku tulistas ta tunnis mitu korda õpetajat, kes suri saadud vigastustesse.

Kriminaalasja kohtueelse menetluse käigus tuvastati, et noormees tegi õpetaja poole kuus lasku, millest kannatanut tabas kolm.

«Kogutud tõendid kinnitasid, et relvaomanik hoidis tulirelva ja laskemoona nõuetekohaselt. Sellest tulenevalt ei ole alust relvaomanikule süüdistust esitada,» ütles kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kaire Hänilene. Seega poisi isa relva hooletus hoidmises ei süüdistata.

15-aastane Vahur on kohtu loal vahi all ja viibib Tartu vanglas. Eelistungi aega ei ole kohus veel määranud.

Mullu 27. oktoobril veidi enne kella 14 võttis 15-aastane poiss Paalalinna koolis saksa keele tunni ajal oma kotist relva ja tulistas klassi ees seisnud saksa keele õpetaja Ene Sarapi poole. Tulistaja oli sama kooli IX klassi õpilane ning veretöö ajal viibis samas klassiruumis peale õpetaja veel neli inimest. Teadaolevalt seisis Sarap tulistamise hetkel klassi poole seljaga ja kirjelduse kohaselt tabas esimene kuul teda siis, kui ta jõudis küljega klassi poole keerata.

Poiss on Postimehe andmetel uurijale öelnud, et tunnistab oma tegu. Noormehe arvates ei olnud tema ja saksa keele õpetaja omavaheline läbisaamine hea, kuid tunnistas samas, et polnud sellest teistele koolitöötajatele ega vanematele rääkinud.

Noorukil puudub varasem kriminaalne taust.

Enne süüdistuse esitamist tehti poisile põhjalik kohtupsühhiaatriline ja -psühholoogiline ekspertiis, mis tunnistasid nooruki süüdivaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles