Pettur kasutas varastatud identiteeti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõnealusel juhul tegutses libapiletite müüja varastatud Facebooki konto kaudu. Heitmaks asjade käigule valgust, toome ära identiteedivarguse ohvriks langenud Facebooki kasutaja avaliku pöördumise oma seinal. Tekstis sisalduvad nimed on tähistatud tärnidega.

Armsad sõbrad, tuttavad ja teised Facebooki kasutajad. Lugu on siis järgmine. Soovisin enne jõule endale ja sõbrannale osta Ed Sheerani kontserdipileteid. Minuga võttis ühendust *** *** nimeline isik, kes pakkus kaht piletit. Olin väga õhinas, et saan lõpuks piletid.

Kui ülekanne oli tehtud, soovis müüja minu dokumendipilti, et mu isik tuvastada vms (ma tean juba, kui loll tegu selle andmine oli). Mõned päevad hiljem sain tuttava kaudu teada, et tegemist on petturiga ja nii mõnedki inimesed on piletitega «üle saanud». Seega rahast ja piletitest olin ilma. 

Hea küll, leppisin sellega. Aga inimeste nahaalsusel pole piire ja mõni nädal tagasi oli mu postkast järsku täis kirju, kus inimesed soovisid osta minult neidsamu kontserdipileteid, millest ma isegi väga huvitatud olin. Kui asja uurima hakkasin, sain teada, et Facebooki on ilmunud uus minuga sama nime kandev kasutaja, kes müüb erinevates gruppides ja muudel saitidel lahkelt olematuid Ed Sheerani kontserdipileteid. Minu Facebooki konto lasi ta kinni panna, kuna ma ei olevat õige *** ***. Aga tänu pikale tõestamisele ja sõprade ning sõbrannade abile sain oma konto tagasi.

Nüüd on aga asi nii tõsine, et inimesed saadavad minu nime kandvale petturile raha, lootuses pileteid saada. Seega ma palun, et te seda postitust jagaksite, et rohkem inimesi petta ei saaks ja kui kellelgi on veel kaebusi, siis palun tehke politseisse avaldus, et see inimene ükskord kätte saadaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles