Õpetajad toovad lavale komöödia, draama ja joiu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme koguneb Viljandisse ligi paarsada pedagoogi üle Eesti, et lüüa kaasa 17. üle-eestilisel õpetajate teatrifestivalil «Sillad». Tänavuse festivali moto on Bertolt Brechti mõttetera: «Teater, kus naerda ei saa, on naeruväärne.» Festivalist võtab osa 15 truppi koos 190 näitleva õpetajaga. Viljandi au kaitsevad festivalil kolm kooli – Viljandi gümnaasium, Viljandi Kesklinna kool ja Jakobsoni kool.

Teist aastat korraldab festivali Viljandi gümnaasium. Peakorraldaja Ave Alvre kinnitas, et žanriliselt tuleb festival väga mitmekesine. Esindatud on komöödia, tragikomöödia, lastenäidend, muusikalise toega muinasjutt, dokumentaaldraama, dokumentaalkomöödia, jant, absurd ja isegi kurblik-koomiline soig. 

Lavastused on sageli valminud omaloomingu ja ühistöö käigus, kuid kasutatud on ka Ira Lemberi, Andrus Kivirähki, Pierre Cripari, Samuel Becketti ja Moliere’i loomingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles