Koerte ja kasside kiibistamine muutub kohustuslikuks

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männimäel asuva väikeloomakliiniku arsti Merit Villemson-Kavaku sõnul paigaldatakse mikrokiip koertele ja kassidele kaelale või abaluude vahele naha alla.
Männimäel asuva väikeloomakliiniku arsti Merit Villemson-Kavaku sõnul paigaldatakse mikrokiip koertele ja kassidele kaelale või abaluude vahele naha alla. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Viljandi linna koerte ja kasside pidamise vana eeskirja järgi pidi registreerimisnumbriga kaelarihm, mikrokiip või tätoveering olema ainult koertel, siis tulevast aastast on kohustus ka kasse kiibistada. Kaelarihm ja tätoveering siis enam aktsepteeritavad ei ole.

Linnavalitsuse keskkonnaspetsialisti Inga Nõmmiku sõnutsi tõstatas 2002. aastal kehtima hakanud Viljandi linna koerte ja kasside pidamise eeskiri mitu probleemset teemat, samuti olid vajalikud seadustest tulenevad muudatused. 

Et eelmisel nädalal otsustas Viljandi linnavolikogu kiita heaks uue eeskirja, tuleb siinsetel lemmikloomapidajatel selle järgi ka tegutsema hakata. Erandiks on veel vaid kohustuslik mikrokiibistamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles