Muusikud võtavad vabalt

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Impéral Quartet esineb neljapäeval pärimusmuusika aidas
Impéral Quartet esineb neljapäeval pärimusmuusika aidas Foto: arhiiv

Neljapäeval, 5. märtsil kell 19 astuvad Viljandi pärimusmuusika aida väikese saali lavale neli prantsuse virtuoosset muusikut, multiinstrumentalisti, et koos kuulajatega rännata muusikaliste piirideta ehk piiriületaval ballil. Kõlavad Brasiilia rütmid, Bulgaaria horod, sisenduslikud Aafrika gnawa-muusika rütmid ja Rossini «lahtiriietatud» ooperiaariad, mis on põimitud kvarteti kompositsioonidesse.

Kuigi kõik ansambli liikmed on elegantsed instrumendivaldajad, tõuseb koosseisust esile ehk balli täheks laulja ja akordionist Rémy Poulakis. Aastaid euroopa erinevatel jazzilavadel ja festivalidel esinenud Impéral Quartet nimelise koosseisuga hiljuti liitunud muusik. Poulakis on klassikalise muusikaharidusega laulja ja laulnud suurtel ooperilavadel nii Bizet «Carmenis» kui Verdi «Aidas».

Need prantsuse muusikud viivad meid humoorikale seiklusele ja nende energia, millega muusikat edastatakse on hämmastav. Nimetatud koosseis on praegu Baltikumi - Põhjala märtsiturneel, ja nii on nad lisanud kavasse prantsuse muusikale iseloomulike valss-müsette ja oma kodumaa igihaljaid meloodiaid, ehk siis oma vabalt käsitletud arusaamisi sellest. Muidugi, kui lood on selged, võib hakata improviseerima! Eestis esineb kvartett veel Tallinnas, samuti antakse kaks kontserti Lätis ja Leedus.

KVARTETT:

RÉMY POULAKIS - LAUL, AKORDION

GÉRALD CHEVILLON - BASS- JA SOPRANSAKSOFON, ELEKTROONIKA

DAMIEN SABATIER - BARITON-, ALT-JA SOPRANSAKSOFON,THEREMIN, ELEKTROONIKA

ANTONIN LEYMARIE - TRUMMID, LÖÖKRIISTAD

Pärast Imperal Orpheon kontserti jääb jazzisõpradel oodata «Viljandi Jazzkaarekest», mis algab laupäeval 18. aprillil meeleoluprojektiga «Jazz linnaruumis». Mullu esmakordselt ka Viljandis toimunud ettevõtmine pälvis positiivse vastukaja ja loomulikult tuleb jätkata, selle aastast projekti kureerib Merli Antsmaa.

Aivar Trallmann, korraldaja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles