EKRE esimees avaldas ärritava postituse pärast kahetsust

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme
Mart Helme Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) saatis täna hilishommikul pressiteate, kus partei esimees Mart Helme avaldas nende erakonna liikme Jaak Madisoni blogipostituse pärast kahetsust. Helme sõnul kahetseb paljusid inimesi ärritanud postituse tegemist ka autor ise.

Pressiteates rõhutatakse, et EKRE mõistab üheselt hukka kuritegelikud režiimid, mille hulka kuuluvad nii kommunism, fašism kui ka natsism.

"Me oleme konservatiivne rahvuslik erakond, kellele on täiesti vastuvõetamatu totalitaristlik mõtteviis," kinnitab erakonna esimees Mart Helme.  „On kahetsusväärne, et meie erakonna noor poliitik Jaak Madison avaldas oma isiklikus blogis 2010. aastal fašismi ja inimsusevastaste kuritegude kohta arvamust, mille sõnastus ärritab paljusid inimesi Euroopa kultuuriruumis.“

„Me ei jaga tema toonaseid seisukohti ega leia neile õigustusi, küll aga loodame, et tollal 20-aastasele noorele inimesele, kes ei olnud tegev ei poliitikas ega meie erakonnas, antakse see juhtum andeks, sest Madison on ennast erakonnas näidanud igati tasakaaluka, õppimisvõimelise ja tööka inimesena, ega ole erakonnas olles sarnaseid seisukohti väljendanud. Erakonna ametlikud seisukohad on kirjas meie programmis ja põhikirjas ja need dokumendid on vabadust ja vastutust rõhutavad alusdokumendid,“ jätkas Helme. „Oleme Jaak Madissoniga sellel teemal põhjalikult rääkinud, ta mõistab ka ise oma toonase blogipostituse kohatust ja loomulikult kahetseb seda.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles