Keskkonnahariduse projektis osales Viljandimaalt üle 200 õpilase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolid saatsid Eesti Pandipakendile fotosid oma keskkonnatundidest. See ülesvõte on tehtud Tarvastu gümnaasiumis.
Koolid saatsid Eesti Pandipakendile fotosid oma keskkonnatundidest. See ülesvõte on tehtud Tarvastu gümnaasiumis. Foto: TARVASTU GÜMNAASIUM

Osaühing Eesti Pandipakend andis teada, et üle 200 õpilase kaheksast Viljandimaa koolist osales keskkonnahariduse projektis, mis paneb rõhku pakendite taaskasutusse andmise tähtsusele.

Tegemist on Eesti Pandipakendi keskkonnahariduse kolmanda etapiga, mille tarvis lõi osaühing koolidele koostatud põhjaliku riiklikku õppekava toetava õppekomplekti. Viljandimaalt osalesid projektis Tarvastu gümnaasium, Tääksi kool, Viljandi Kesklinna kool, Abja gümnaasium, Puiatu lasteaed-kool, Viljandi vaba waldorfkool, Suure-Jaani kool ja Kõpu põhikool.

Kusjuures siinsete koolide õpetajad on tänaseks õppematerjalide toel läbi viinud 17 keskkonnatundi, millest võttis osa 210 õpilast. Kõige rohkem keskkonnatunde oli Suure-Jaani koolis – kuus tundi, kus osales 95 õpilast. 

Projekti raames on Eesti Pandipakend välja saatnud 220 tasuta õppekomplekti 135 haridusasutusele üle Eesti. Seni on läbi viidud 288 õppetundi, kus on osalenud 4100 õpilast.

Õppekomplekt koosneb pakendinäidistest, infovoldikutest, lugemismaterjalist, töölehest, slaidiesitlusest ja õppevideotest, mille peaosas on näitleja Ott Sepp. Materjalid antakse kõigile soovi avaldavatele õpetajatele tasuta.

Selleks, et neid saada, tuleb Eesti Pandipakendiga ühendust võtta aadressil info@eestipandipakend.ee. Õppematerjalide kodulehekülg koos videotega asub nende veebilehel

Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Raali sõnul jätkab Eesti Pandipakend haridusprojektiga ka järgmisel õppeaastal, sest laste keskkonnateadlikkuse suurendamine ei ole ühekordne tegevus, vaid järjepidev protsess, mis nõuab pühendumist. «Järgmisel õppeaastal loodame haridusprojekti jätkata lasteaedades. Selles vanuses kipuvad välja kujunema ja kinnistuma lapse käitumisharjumused, mistõttu on oluline alustada taaskasutamist ja loodushoidu puudutavate teemadega juba enne tema kooli minemist.»

Eesti Pandipakend on 2005. aastal joogitootjate ja maaletoojate ning kaupmeeste poolt pakendiseaduse alusel loodud tootjavastutusorganisatsioon, mille ülesandeks on hallata ja korraldada üle-eestilist tagatisrahaga koormatud pakendite kogumist, transporti, loendamist, sortimist ja taaskasutamist. Eesti Pandipakendiga on liitunud 239 tootjat ja maaletoojat ning 850 tagastuskohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles