Jaak Madison: ei ole olemas riigikordi, mis on üdini halvad

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Marko Saarm / Sakala

Järva- ja Viljandimaa valimisringkonnas Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esinumbrina kandideerinud ning riigikogusse pääsenud Jaak Madison kinnitas Sakalale, et ei ülistanud skandaali tekitanud kolme aasta taguses blogipostituses ühtegi ideoloogiat, vaid arutles erinevate riigikordade plusside ja miinuste üle. Ta rõhutas, et mõistab hukka kõik natsismi ja fašismi negatiivsed ilmingud.

«Iga mõtlev ja ratsionaalne inimene saab aru, et maailm ei ole mustvalge. Ei ole olemas asju, mis on üdini halvad, vaid leiab ka paremaid külgi. See on elu paratamatus ja nii on iga riigivalitsemise puhul. Ka demokraatlikus Eestis on nii positiivseid kui negatiivseid külgi,» rääkis ta.

Täna hommikul leidis meedias tähelepanu tõik, et veel eile oli Jaak Madisoni poliitikablogis kõigile kättesaadav 2012. aasta jaanuaris tehtud postitus, kus ta arutles «vääriti mõistetud» fašismi ja natsionaalsotsialismi positiivsete asjaolude üle. Nüüdseks on postitus parooli taha lukustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles