Mainekad trikisuusatajad leidsid filmimiseks lund Viljandist ja Tartust

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mainekad trikisuusatajad käisid Viljandis ja Tartus oma tegemisi filmimas. Välismaalasi võõrustas kohalik trikisuusataja Timo Jeeger.
Mainekad trikisuusatajad käisid Viljandis ja Tartus oma tegemisi filmimas. Välismaalasi võõrustas kohalik trikisuusataja Timo Jeeger. Foto: Erakogu

Välismaiste suusatajate lumeotsingud Eestis andsid tulemuseks Tartu ja Viljandi, kus siis Šveitsis tegutseva suusatehase Faction tiim jäädvustas trikisuusatamise filmilindile.

Viljandi trikisuusataja Timo Jeeger ütles, et poolteist kuud tagasi võttis temaga ühendust Factioni suusatiimi mänedžer Mathieu Soumet, kes rääkis, et Eesti on väga huvitav koht ning tiimi sõitjad tulevad siia episoodi filmima. «Ta küsis, kas oleksin nõus neid võõrustama,» sõnas Jeeger ja lisas, et tegu oligi nii-öelda episoodi filmimisega. «Nad sõidavad igas riigis, kus käivad ja filmivad ning teevad ühe episoodi selle riigi koha. Seekord oli tegu Eesti ja Soome episoodiga koos, kuna Eestis oli lund nii vähe ja pigem sõideti jääl.»

Pärast seda, kui Factioni suusatiim oli oma tulekust teada andnud, maandusidki esimesed suusatajad mõni nädal hiljem Tallinna lennujaamas. Tulijad olid fotograaf Pierre Augire ning suusatajad Etienne Mérel ja Tom Granier Prantsusmaalt, Daniel Hanka Tšehhist ning maailma üks mainekamaid sõitjaid Tim McChesney, kes saabus otse maailma suusamekast Park Cityst. 

Jeeger selgitas, et suusatajad olid tõesti suure kaliibriga mehed. Hanka saavutas mainekal Frostguni võistlustel torulibistamises kolmanda koha ning hip-hüppes neljanda. McChesney sõbrad, kellega ta koos treenib, hõivasid Sotši olümpiamängudel omal alal aga kõige kõrgemad kohad.

«Et Eestis lund oli minimaalselt, siis esimesel päeval sõitsime lumeotsingutele ning pärast 500-kilomeetrist tiirutamist selle ka leidsime,» märkis Timo Jeeger. «Viljandis sai filmitud Jakobsoni kooli taga, kus koolilapsed meid aitasid, ja tänama peab ka direktor Eero Järvekülge, kes lubas meil seal toimetada.»

Samuti sai kaadreid üles võetud Ugala taga. Need filmiti öösel kella kolme ja viie vahel ning käidi ka Männimäel.

«Äge oli see, et kuttidele meeldis Viljandi just kõige rohkem, kuna see on mõnus ja ilus väikelinn,» meenutas Timo Jeeger.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles