Kõige kehvem Viljandi linnapea tulemus jääb eelmisesse sajandisse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Aru
Peep Aru Foto: Elmo Riig

Praeguse Viljandi linnapea Ando Kivibergi häältesaak pole sugugi kõige kehvem tulemus, mille Viljandi linnapea kunagi on riigikogu valimistel saanud, sest Peep Aru kogus 1999. aastal samal ametipostil olles 275 häält.

Esimene kord, kui valitsev Viljandi linnapea riigikogu valimistel osales, oli aastal 1999, kui Peep Aru kogus Koonderakonna nimekirjas 275 häält. Neli aastat hiljem kandideeris Aru taas ja siis juba Reformierakonna piirkonna esinumbrina. Tollal saadud 2064 häält viisid ta riigikokku, kust ta aga paari aasta järel purjutamisskandaali tõttu lahkus. Pärast lühikest peatust Eesti Posti Viljandimaa piirkonna juhi ametis sai Arust uuesti linnapea ning 2007. aastal kogus ta 1568 häält ja pääses taas riigikokku.

2011. aastal kandideeris linnapea toolil istudes Kalle Jents, kes oli kohe edukas. Ta kogus 1346 häält ja sai riigikokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles