Viljandi kutsub koos Euroopa hansalinnadega pidutsema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kenno Soo

Eestimaa kultuurisuvi saab vägeva avalöögi Viljandis peetavate rahvusvaheliste hansapäevadega, mis toovad siia kokku ligi 80 hansalinna esindajad ja kümned tuhanded külalised.

Suurürituse südameks saab suurejooneline hansaturg, kus kohale saabunud linnade esindused tutvustavad oma piirkonna kombeid ja traditsioone. Neid tuleb Saksamaalt, Venemaalt, Hollandist, Belgiast, Prantsusmaalt, Inglismaalt, Poolast, Leedust, Lätist, Soomest, Rootsist ja Norrast, samuti Eesti hansalinnadest Tallinnast, Tartust, Narvast ja Pärnust, kokku üle tuhande delegaadi ja esineja.

Kesklinnas hakkab tegutsema suur keskajahõnguline käsitöölaat, kus kaupu on võimalik osta otse meistritelt.

Hansapäevade kultuuriprogramm koondub neljale suurele lavale. Pealaval Viljandi lauluväljakul leiavad aset ava- ja lõputseremoonia, suur galakontsert ning Viljandimaa laulu- ja tantsupidu. Kaevumäe lava täidab esinejatega Eesti Pärimusmuusika Keskus, kes toob rahva ette kodu- ja välismaiste pärimusmuusikute koorekihi.

Raekoja pargis asuvale Meeleolu lavale toovad esinejad Viljandi vanamuusika festival, Viljandi kitarrifestival ning «Jazzkaareke». Seda lava hakkab ümbritsema suur hulk kohvikuid, kus aega veetes saab kontserte mugavalt nautida.

Vabaduse platsil asuva Hansalava sisustavad aga Viljandisse külla saabuvad hansalinnade kultuurigrupid. Seal saab kuulda eri maade ja linnade muusikat.

Lisaks on mitmel pool linnas väiksemaid lavasid, millel võib näha nii kodu- kui välismaiste artistide spontaanseid esinemisi.

Kõik see ja palju muud ootab kultuurisuve avamisel 4.–7. juunil Viljandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles