Reformierakond võttis e-häältega suure võidu nii Eestis kui Viljandimaal

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea e-häälte saak on Reformierakonna parlamendiliikmete esialgsesse nimekirja asetanud Viljandist Peep Aru.
Hea e-häälte saak on Reformierakonna parlamendiliikmete esialgsesse nimekirja asetanud Viljandist Peep Aru. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

E-häälte kokkulugemise järel võttis Viljandi- ja Järvamaal ohjad Reformierakond, kes kogus enam kui kolmandiku siinsetest häältest.

3949 valijat eelistas senist võimuparteid. Esimestel andmetel saaksid nad parlamendis kokku lausa 42 kohta ning siinsest piirkonnast läheksid sinna Jürgen Ligi, Johannes Kert ja Peep Aru.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond sai 2564 häält ning kokku oleks neil praegu 17 kohta. See tähendaks, et riigikokku pääseks taas siit piirkonnast Helmen Kütt.

Isamaa ja Res Publica Liit kogus 2216 e-häält ning siit piirkonnast pääseks parlamenti Helir-Valdor Seeder.

Keskerakond kogus e-hääli väga napilt, sest nad jäid Viljandi- ja Järvamaal alla ka Vabaerakonnale (906) ning EKRE-le (736). Samas ei ole esialgsetel andmetel Vabaerakonnast kedagi, kes siinsest piirkonnast riigikokku pääseks. EKRE-st saaks e-häälte põhjal parlamenti Jaak Madison.

Keskerakond kogus 721 häält ning praegu saaksid nad parlamendis vaid seitse kohta ning liikmete sekka mahuks siit Mailis Reps.

Rahva Ühtsuse Erakond kogus 62 häält, üksikkandidaat Heli Koit 59 toetajat, Erakond Eestimaa Rohelised 59 häält, Eesti Iseseisvuspartei 12 häält ja Eestimaa Ühendatud Vasakpartei ühe hääle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles