Valijad on varasemast aktiivsemad

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimas käinute protsent valijate koguarvust selle sajandi riigikogu valimistel keskpäevase seisuga Viljandimaal ja Eestis
Valimas käinute protsent valijate koguarvust selle sajandi riigikogu valimistel keskpäevase seisuga Viljandimaal ja Eestis Foto: Infograafika

Ehkki Viljandimaal jääb keskpäevaks valimas käinute hulk Eesti keskmisele pisut alla, pole Viljandimaa valijad kunagi varem sel sajandil lõunaks nii aktiivsed olnud kui täna.

Kui täna oli keskpäevaks oma valiku teinud üle 40 protsendi valijatest, siis näiteks 2003. aastal oli selleks kellaajaks hääletanuid vaid 31,5 protsenti ning Eestis tervikuna 28,6 protsenti. Seda, kas Viljandimaa tänavuste aktiivsete valijate arv on ka jaoskondade sulgemise ajal varasemast suurem, näeb kella kaheksa ajal. Meenutuseks: neli aastat tagasi käis Eestis hääletamas 63 ja Viljandimaal 58,6 protsenti.

Sel sajandil on kõigil varasematel riigikogu valimistel jäänud Viljandimaa inimeste aktiivsus 54,7 ja 58,9 protsendi vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles