Viljandimaal jääb valimisaktiivsus keskmisele alla

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimispäeva hommikul pärast üheksat oli Viljandis Männimäel asuvas valimisjaoskonnas number 3 rahvast juba päris palju.
Valimispäeva hommikul pärast üheksat oli Viljandis Männimäel asuvas valimisjaoskonnas number 3 rahvast juba päris palju. Foto: Elmo Riig

Täna keskpäevaks oli Viljandimaal oma hääle andnud 40,4 protsenti valimisõiguslikest inimestest. Seda on veidi vähem kui Eesti keskmine – 42,3 protsenti.

Eelhääletamise ajal olid viljandimaalased seevastu keskmisest aktiivsemad ning neli päeva enne valimispäeva oli oma otsuse teinud 13,1 protsenti. Sellest parem näitaja oli vaid Hiiu, Põlva ja Saare maakonnal ning Tallinna ja Tartu linnal.

Kõige agaramad olid valijad Hiiumaal, kus kella 12-ks oli hääletamas käinud 51,8 protsenti, kõige vähem aktiivsed aga Ida-Virumaal, kus oli oma hääle andnud 31,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles