Tulekul on järjekordne August Maramaa nimeline võistlus

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi legendaarse linnapea August Maramaa nimeline matemaatikaülesannete lahendamise võistlus on kolmapäeval, 4. märtsil kell 10 Viljandi Kesklinna koolis.

Võistlus korraldatakse tunnustatud matemaatikaõpetaja, matemaatikaõpikute autori, aastatel 1919–1921 ja 1927–1939 Viljandi linnapeana töötanud ning aastatel 1921–1927 linnavoliniku ametit pidanud August Maramaa auks ning parimate noorte matemaatikute ja nende õpetajate tunnustamiseks.
Tänavu osaleb võistlusel 43 õpilast, kelle ettevalmistamisega on tegelnud 22 õpetajat.

Peale Viljandi linna koolide on esindatud Tarvastu gümnaasium, Suure-Jaani kool, Kalmetu põhikool, Heimtali põhikool, Abja gümnaasium ja August Kitzbergi nimeline gümnaasium.

Ülesanded koostasid seekord Kesklinna kooli õpetajad Ülle Lükk ja Kätlin Ingi, Viljandi gümnaasiumi õpetaja Margit Nuija ning Tartuülikooli tudeng, mitmekordne Maramaa võistluse võitja Simo Pähk.

Võistluse peakorraldaja on Viljandi gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Toomas Rähn.

Võitjaid, neid juhendanud õpetajaid ja ülesannete koostajaid autasustatakse August Maramaa sünniaastapäeval 6. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles