Viljandis on gripp haiglasse viinud kaks inimest

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripi põhjustatud tüsistuste tõttu vajavad haiglaravi enamasti eakad inimesed.
Gripi põhjustatud tüsistuste tõttu vajavad haiglaravi enamasti eakad inimesed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis on gripp haiglasse viinud kaks patsienti, neist esimene on juba koju pääsenud.

Haigla nakkustõrje arsti Ruth Männiku andmetel pole kumbki gripi vastu vaktsineeritud.

Kas ka siinne haigla külastajatele suletakse, selgub algaval nädalal.

Terviseameti gripikeskuse peaspetsialist Olga Sadikova ütles Sakalale, et ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine on hakanud stabiliseeruma.

«Hooaja alguses kasvab haigestunute arv kiiresti, siis ongi talvine kõrghooaeg, mis kestab tavaliselt üle kuu aja. Vastupidiselt kasvule on langus väga aeglane,» selgitas Olga Sadikova, kelle arvates võib haigestumiste taandumist oodata aprillis.

Seni on Eestis gripi põhjustatud tüsistustesse surnud üks vanemaealine inimene.

Möödunud nädalal hospitaliseeriti gripi tõttu üheksa haiget, kellest üks oli laps ja ülejäänud vanemad kui 65 aastat.

Praegu on vaktsineerida üldjuhul hilja, kui just ei kavatseta lähiajal metsa veerest linna kolida. Mis puutub aga tänavuse gripivaktsiini kaheldavasse tõhususse (A-viiruse alatüüp H3N2 on muteerunud ja sellepärast ei taga vaktsiin tavapäraselt efektiivset kaitset), pole põhjust ka liiga pessimistlik olla. Olga Sadikova tõi näiteks paar oma kolleegi, kes on vaktsineeritud, aga haigestusid siiski grippi, mis tuvastati ka laboratoorselt. Nad tervenesid väga kiiresti. «Kindlasti oleks haigus kestnud kauem ja kulgenud raskemalt, kui kaitsesüsti poleks tehtud,» on ta veendunud.

Kuigi üldhaigestumiste arv jääb alla paljude aastate keskmisele, olles näiteks kolmandiku võrra madalam kui mullu, on hospitaliseeritute hulk suur. Olga Sadikova paneb selle eelkõige asümptomaatilise gripi arvele.

Viljandimaal on haigestumiste arv Eesti keskmisel tasemel. Kõige rohkem haigeid on Tallinnas ja Ida-Virumaal, eriti Narvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles