Juhan esitab Eesti asja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollektiiv Juhan koosseisus (vasakult) Henno Kelp, Andrus Lillepea, Jaak Sooäär ja Riho Sibul astub rahva ette pühapäeval pärimusmuusika aidas.
Kollektiiv Juhan koosseisus (vasakult) Henno Kelp, Andrus Lillepea, Jaak Sooäär ja Riho Sibul astub rahva ette pühapäeval pärimusmuusika aidas. Foto: Erakogu

Pärimusmuusika aida väikses saalis annab pühapäeval kell 16 kontserdi kollektiiv Juhan koosseisus Riho Sibul, Jaak Sooäär, Henno Kelp ja Andrus Lillepea.

Tunamullu 1. detsembril möödus 100 aastat Juhan Liivi surmast ja siis astus esimest korda publiku ette loominguline kollektiiv Juhan, esitledes samanimelist helikandjat, mille muusika autor on Jaak Sooäär ja sõnade autor, nagu aimata võib, Juhan Liiv.

Ansambli liikmed märgivad, et Liivil on palju ajatuid luuletusi, mis kõnetavad inimest tänapäevalgi. Muu hulgas on tal palju ühiskondliku ja sotsiaalse sisuga luuletusi, mis kirjeldavad väga tabavalt olukorda praeguses Eesti riigis. Muusikud ongi kasutanud eelkõige just neid tekste ehk siis ajanud Eesti asja Liivi luule kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles