Kolga-Jaani vald valis viienda aukodaniku

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Andresson
Harry Andresson Foto: Elmo Riig / Sakala

2010. aastast on Kolga-Jaani volikogu igal aastal nimetanud ühe valla aukodaniku. Tänavu sai viiendana selle tiitli kauaaegne politseinik ning valla juhtimises kaasalöönud Harry Andresson.

Valla kõrgeim autasu anti talle kätte 24. veebruaril Kolga-Jaani rahvamajas. Harrry Andresson tegutseb päästeseltsi aktiivse liikmena, on koguduse nõukogu ja vallavolikogu liige ja sotsiaalkomisjoni esimees ning on olnud korrakaitsja ja valla turvalisuse tagaja.

Valla varasemad aukodanikud on kunstnik Jüri Kask, pedagoog Maie Utt, ema, vanaema ja vanavanaema Loreida Palta ja avaliku elu kujundaja Hillar Taska.

Aasta tegija 2014 aukirja pälvisid Helen Hulkko ja Liisi Toomsalu, kes on andnud oma panuse kohaliku kultuurielu edendamisse ja viisid Kolga-Jaani valla koorid mullu üldlaulupeole. Aasta tegija 2014 aukirjaga tunnustati ka ettevõtet Creative Woodworks.

Vallavalitsuse tänukirja said Liivi ja Aivo Jurak Veski talu renoveerimise, roosiaia rajamise ja kultuuripärandi säilitamise eest. Tänukirja sai ka maanteeamet Leie ristmiku valgustuse väljaehitamise ja Teose silla remondi korraldamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles