Korraldajad käisid hansapresiidiumile aru andmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapäevade peakorraldaja Jaanus Kukk
Hansapäevade peakorraldaja Jaanus Kukk Foto: Kenno Soo / Sakala

Viljandi rahvusvaheliste hansapäevade peakorraldaja ja linnavalitsuse välissuhete spetsialist kohtusid Bergenis rahvusvahelise hansaliidu juhatusega ning andsid ülevaate Viljandi ettevalmistustest suviseks suursündmuseks.

Hansapäevade peakorraldaja Jaanus Kukk ütles Bergenist naastes, et esmaspäevane kohtumine möödus töises ja konstruktiivses õhkkonnas ning hansaliidu juhatus ehk presiidium jäi Viljandi edusammudega rahule. Arutluse all olid transpordiküsimused, hansapäevade eelarve, märtsis alguse saav meediakampaania ja muud korraldusküsimused.

Lisaks paluti korraldajatel pikendada linnade registreerimiseks mõeldud tähtaega kahe nädala võrra ehk märtsi keskpaigani ning seda ollakse Kuke sõnul valmis tegema.

Täna on rahvusvahelistele hansapäevadele registreerunud 54 hansalinna, nende seas 325 ametlikku delegaati, 43 noortehansal osalejat ja 37 kultuurirühma.

35. rahvusvahelised hansapäevad kestavad Viljandis 4.–7. juunini. Neljal päeval tutvustavad Euroopa hansalinnad Prantsusmaast Venemaani oma piirkonna traditsioone ja kombeid ning külalistele pakutakse suurejoonelist kultuuriprogrammi. Kõik rahvusvaheliste hansapäevade üritused on publikule tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles