Atko bussid kippusid Põhja-Viljandimaal lagunema

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atko Gruppi kuuluvad bussid sõidutavad inimesi Viljandis ja selle lähiümbruses ning Põhja-Viljandimaal.
Atko Gruppi kuuluvad bussid sõidutavad inimesi Viljandis ja selle lähiümbruses ning Põhja-Viljandimaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maavanem päris Viljandimaal bussisõitjaid vedavalt aktsiaseltsilt Atko Bussiliinid, miks selle bussid jaanuari lõpul Põhja-Viljandimaal teineteise järel lagunema hakkasid. Bussifirma nentis vastuses, et lagunemisi polnud palju, aga need sattusid ühele ajale.

Raske aeg Atko bussidele algas 22. jaanuaril, kui poole tunni jooksul läks katki kaks bussi. Kell 6.55 võttis Viljandist Põltsamaale suunduv buss inimesed bussijaamast peale, kuid siis selgus, et sõiduki uksed ei lähe kinni. Juht pidi uste avamise ja sulgemise ümber seadistama nii, et seda sai teha käsitsi, aga aega võttis see töö kümme minutit.

Pool tundi hiljem, kell 7.25 pidi Suure-Jaanist väljuma buss Viljandisse, kuid selle bussi mootori pöörded muutusid nii madalaks, et sõita see enam ei saanud ja asemele tuli saata varubuss. Hilinemine oli ligi pool tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles