Malva & Kirsipu esitlevad debüütalbumit Viljandis

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peagi ilmub Duo Malva & Kirsipu debüütalbum «Hingerännakud». Viljandis on selle esitluskontsert 21. veebruaril.
Peagi ilmub Duo Malva & Kirsipu debüütalbum «Hingerännakud». Viljandis on selle esitluskontsert 21. veebruaril. Foto: Maritta Anton

Täna kell 19 algab Viljandi pärimusmuusika aidas Malva & Kirsipu kontsert. See on duo debüütalbumit tutvustav kontserttuur.

Erikülalisena astub üles Ramo Teder ehk Pastacas, tantsijana teeb kaasa Joonas Tagel. Tuuri käigus jõuavad mehed lisaks Viljandile veel seitsmesse linna üle Eesti.

Veebruari teisel nädalal ilmus Kulno Malva ja Tõnis Kirsipu esimene kauamängiv «Hingerännakud». Tuhalaanes Andre Maakeri salvestatud ja miksitud albumile on kogutud duo senised muusikalised rännakud nii koduses kui muu ilma pärimusmuusikas. Omanäolise kõlapildi lisab plaadile Peeter Salmela analoogtehnika ja lintmakkide abil tehtud lõpptöötlus.  

Duo Malva & Kirsipu on kaks head sõpra Viljandist, kellele meeldib pillidega mürgeldada, kuid nad ei põlga ära ka rahulikumat helikeelt. Akordion koos laulu ja kehapilli rütmiga kõlab juba nagu ansambel. Kui sinna lisada kaasakiskuvalt gruuviv rütmimootor, annab kooslus juba väiksemat sorti orkestri mõõdu välja. Meeste looming on pärimuslik, rütmikas, jõuline ja tantsuline.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles