Lehmakasvatajad: miks piima hind poes ei alane?

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See ülesvõte pärineb Kõo vallas Koksveres asuva Siimani farmi vast valminud ülimoodsast kompleksist, mis peaks andma odavamat piima. Paraku ei ole Eesti tööstused samal kombel uuenemiseks vaeva näinud.
See ülesvõte pärineb Kõo vallas Koksveres asuva Siimani farmi vast valminud ülimoodsast kompleksist, mis peaks andma odavamat piima. Paraku ei ole Eesti tööstused samal kombel uuenemiseks vaeva näinud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi suurima piimatootja, Kõo vallas toimetava osaühingu Mangeni PM juht Meelis Venno imestab, miks ei ole poes piima hind langenud, ehkki kui suvel said tootjad 40 senti liitrist, siis praegu makstakse neile kõigest 24 senti liitrist. 

Sama küsimust on Sakalaga kõneldes esitanud teisedki Viljandimaa piimatootjad, näiteks Tarvastu vallas tegutseva osaühingu Karpo juhataja Kalev Nurk. 

Valio Eesti piimatööstuse tegevjuht Maido Solovjov ütles, et 40-sendine liitrihind oli kõikide aegade rekord ning Eesti mullune keskmine toorpiima hind oli 33 senti kilogrammi eest, mis on kõigi aegade teine tulemus. «Seega langus oli ootuspärane. Samas on põllumeeste mure piimaliitri hinna liiga madala taseme pärast igati mõistetav, aga terve aasta on ees ning hinnad võivad veel kerkida,» lausus Solovjov. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles