Sööme sõnu: Koomiksid, spekulandid ja köögiviljad

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Priks
Üllar Priks Foto: Elmo Riig / Sakala

Minu lapsepõlves oli väga populaarne Walt Disney koomiksiraamat «Piilupart, Miki ja teised». Igaühel seda värviliste piltidega haruldust muidugi polnud. Nii avanes paaril kooli nohikul ootamatult võimalus populaarsuse edetabelis kõrgemale positsioonile trügida. Üks neist oli mu toonane pinginaaber.

Ärge saage valesti aru, see polnud ebavõrdne kooslus. Me olime ikka mõlemad korralikud mökud. Aga minu suguvõsas polnud kellelgi raamatupoes käppa sees. 

Igatahes käisin semu juures seda niigi kapsaks kulunud suurteost aina ja aina lugemas. Tahtsin isegi äri teha ja pakkusin raamatu vastu küll mudelautosid, küll indiaanisõdalaste komplekti, küll «Rambo» plakatit... No ei läinud õnge. Aga ise oli loll. Lõpuks kulus raamat pähe ja tema jäi väärt nodist ilma. Ning kui klassi pättidelgi koomiks loetud sai, võisime jälle vahetunnis sundimatult arutada, kellel rohkem sirkliauke tagumikus on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles