Esimesed eelhääletajad olid platsis juba mitu tundi enne jaoskonna avamist

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu valimiste päev on 1. märts, aga eelhääletamine nii maakondlikes jaoskondades kui internetis algas täna.
Riigikogu valimiste päev on 1. märts, aga eelhääletamine nii maakondlikes jaoskondades kui internetis algas täna. Foto: Elmo Riig

Ehkki riigikogu valimiste maakondlik jaoskond avati Viljandi spordihoones eelhääletajatele alles täna keskpäeval, käisid mõned eriti usinad kodanikud juba varavalges naabruses asuvas maavalitsuses uurimas, kas neil oleks võimalik seal oma valik ära teha.

Viljandimaa valimiskomisjoni esimees, maasekretär Küllike Kütt rääkis, et juba tööpäeva esimesel tunnil oli nende maja haldusjuht kokku sattunud paari inimesega, kes hääletamiskohta otsisid.

Küti sõnul on see iseenesest väga rõõmustav, et leidub valijaid, kes peavad kodanikukohuse täitmist sedavõrd oluliseks, et ei malda jaoskonna avamist ära oodata. Samas avaldas ta lootust, et lõviosa valijaist on siiski tähelepanelikumad ning viivad end hääletamisvõimaluste ja aegadega täpsemalt kurssi. „Minu meelest on sellekohane info väga hästi nii kodulehel, ajalehtedes kui ka valijakaardi tagumisel küljel edasi antud,” sõnas ta.

Komisjoni juht ei soostunud ennustama, kui tihedaks esimese eelhääletuse päev Viljandimaal kujuneb. Küll aga oletas ta varasema kogemuse põhjal, et kõigi eelhääletuspäevade osalusaktiivsus jääb üsna sarnaseks.

Elektrooniline hääletamine internetis algas täna kell 9. Esimese tunniga andis üle Eesti oma hääle ligi 4000 inimest. Maakondade kaupa avaldatakse e-hääletuse statistika alles pärast valimispäeva, mis on 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles