Kolga-Jaani poisid tegid koolide turniiril puhta töö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolga-Jaani korvpallipoisid võitsid turniiri.
Kolga-Jaani korvpallipoisid võitsid turniiri. Foto: Margit Kurvits

Viljandimaa spordiliidu korraldusel peetud maakonna koolide kuuendate kuni üheksandate klasside noormeeste korvpalliturniiril selgusid paremad kahes arvestuses, suurte ja maapõhikoolide seas.

Oma absoluutset paremust tõestasid Kolga-Jaani noormehed, kes väljaspool võistlusarvestust tegid kaasa 10. veebruaril mängitud suurte koolide turniiril ning võitsid päris korraliku ülekaaluga ka esmaspäeval Viljandis peetud oma ehk maapõhikoolide mõõduvõtu.

Möödunud nädalal teoks saanud suurte koolide turniiril külalismeeskonnana osalenud Kolga-Jaani poiste kõrval tegi kaasa neli maakonna suurt kooli: Viljandi Kesklinna, Paalalinna ja Jakobsoni meeskonna kõrval oli kohale tulnud veel Suure-Jaani esindus.

Ehkki turniiri süsteemis peetud mõõduvõtu läbis ainsana kaotuseta väljaspool arvestust kaasa teinud Kolga-Jaani võistkond, kuulus võidutrofee Jakobsoni kooli esindusele. Tema lõpetas kolm ülejäänud kohtumist võiduga. Teise koha sai Paalalinna ning kolmanda kesklinna kooli esindus.

Esikoha auhinna pälvinud Jakobsoni kooli meeskonda juhendas õpetaja Tanel Heli, meeskonna parimaks mängijaks nimetati Raiko Kalev. Veel kuulusid meeskonda Stevo Sangernebo, Rafael Arslanov, Kenet Oru, Joosep Sankmann, Sten Vainos, Andi-Ermo Uustalu ja Rivo Tasane.

Selle nädala esmaspäeval, kui spordihoones võtsid mõõtu kuus maapõhikooli korvpallimeeskonda, alustati paremate selgitamist kahest alagrupis. Edasi poolfinaali jõudsid sealt Kolga-Jaani ja Lahmuse ning Kalmetu ja Holstre.

Kolmandat kohta otsustavas mängus oli Lahmuse 25:23 üle Kalmetust ning finaalis alistas Kolga-Jaani 43:22 Holstre.

Õpetaja Rivo Areni juhendamisel võidule jõudnud Kolga-Jaani meekonda kuulusid Ants Vaks, Raido Sulg, Karl-Gregor Orgusaar, Gert Aren, Kristjan Kert, Kender Annus, Simo Paabut ja Marcus Sähka. Meeskonna parima mängumehe tunnustuse pälvis Ants Vaks.

Suurte koolide turniiritabelit näeb siit ning maapõhikoolide oma siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles