Liug lõppes ühele poris, teisele heinas

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vastlapäeval tuli vähese lume tõttu lumememmelinnaku ehitamine ära jätta. Laste liulaskmisvõistlus Huntaugu mäel sai siiski teoks.

Eile kella kaheks oli Viljandi järve äärde end valmis seadnud Sakala keskuse kultuuritöö projektijuht Heli Anni. Raadiosaatja ühes ja värvipudel teises käes, ootas ta Hunt­augu mäe jalamil seda, millal esimestele võistlejatele antakse luba alla lasta. Peagi hakkasid Viljandi koolide algklasside õpilased kolmekaupa mäest alla tuhisema. Pool tundi ja paarkümmend vooru hiljem, kui lapsed tagasi üles Huntaugu mäele kogunesid, et auhindu saada, olid neist järve äärde lumele jäänud värvitäpid, mis tähistasid kelgusõidu lõpp-punkte.

Mäenõlv oli libe. Paljudele lõppes liug poolel teel kelgu ümberminekuga. Teistel õnnestus sellest pääseda, aga mõni kelk tüüris nagu iseenesest sealsamas voolava ojakese poole, mida ümbritses suur porimülgas. See, kelle vastlaliug mülkas ei lõppenud, libises rahulikult heinamaale, mis oli lume alt välja sulanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles