Veeproovid näitasid üllatavaid tulemusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See, et veebruaris kolmest Viljandi basseinist võetud proovides ületas seotud kloori sisaldus lubatud norme, tuli ujulapidajatele halva üllatusena.
See, et veebruaris kolmest Viljandi basseinist võetud proovides ületas seotud kloori sisaldus lubatud norme, tuli ujulapidajatele halva üllatusena. Foto: Marko Saarm / Sakala

Veebruaris kolmest Viljandi basseinist võetud proov näitas, et sealne vesi ei vastanud ettenähtud normidele. Selle põhjuseks võib olla ülerahvastatus, puhastusseadmete halb seisukord või ujujate vilets hügieen.

Terviseameti keskkonnatervise osakonna peaspetsialisti Aune Annus-Urmeti sõnul on Viljandimaa basseinide vesi üldiselt hea kvaliteediga, kuid aeg-ajalt on veidi piirnorme ületanud vaba ja seotud kloori sisaldus. Just viimati nimetatu ületas Männimäe lasteaia, Viljandi haigla ja Jakobsoni kooli ujulast veebruaris võetud proovides lubatud näitajaid.

Annus-Urmet selgitas, et ujulatel on kõige raskem hoida seotud ja vaba kloori ning pH-taset, sest klooriühendid on väga aktiivsed ning pidevas muutumises teiste ainetega reageerimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles