Pagariäris saab odavamalt, kohvikutes hõrgumaid

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bonifatiuse gildi hoones saab mõne kliendi hinnangul osta linna parimaid kukleid. Herr Arturi müüjanna Ethel Lubja näitab kirsimoosiga kukleid hinnaga 80 senti.
Bonifatiuse gildi hoones saab mõne kliendi hinnangul osta linna parimaid kukleid. Herr Arturi müüjanna Ethel Lubja näitab kirsimoosiga kukleid hinnaga 80 senti. Foto: Kristiina Baum

Täna ei leidu Viljandis vist ühtegi pagariäri ja söögikohta, kust ei saaks vastlakukleid. Moosiga või moosita, tuhksuhkruga või ilma. Pakutakse ka vastlalõunat, kukkel kahasse hernesupiga.

Herr Arturi juurest ostab järjekordne kunde kaasa kümme kuklit. «Siin on linna parimad, nii mulle räägitakse, tulin eraldi siia ostma,» lausus mees, enne kui edasi kiirustas.

«Ju siis sõna levib,» arvas müüjanna Ethel Lubja. Herr Arturi kuklid näevad tõepoolest isuäratavad välja. Krõbeda, pruuniks tõmbunud kooriku ja kirsimoosiga. «Meil saab moosita ka, mõni ei taha seda sinna sisse,» lisas müüjanna. Tema sõnul läheb kauplemine täna väga hästi ja tagaruumis on varud, millest peaks jätkuma terveks päevaks. Kukkel maksab 80 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles