Trad.Attack! esineb Ameerikas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trad.Attack! autogramme jagamas. Fotol on Sandra Sillamaa, Tõnu Tubli ja Jalmar Vabarna.
Trad.Attack! autogramme jagamas. Fotol on Sandra Sillamaa, Tõnu Tubli ja Jalmar Vabarna. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud aastal võimsa debüüdi teinud ansambel Trad.Attack! sõidab homme USA-sse, et esineda ühel Põhja-Ameerika tähtsamal showcase-festivalil «Folk Alliance International 2015», mis leiab aset 18.–22. veebruarini Kansas Citys.

 

Festivalile valiti 214 artisti ja neist ainult 14 on Euroopast. Trad.Attack! on esimene Eesti ansambel, kes sellel osaleb. Konverentsile kogunevad USA folk- ja maailmamuusika tööstuse esindajad, muusikud, mänedžerid ning festivalide korraldajad. Bändi Trad.Attack! kutsus festivalile programmijuht Aengus Finnan pärast temaga kohtumist. 

«Ma tahtsin laiendada meie rahvusvahelist haaret ja otsisin midagi uut, dünaamilist, kuid samas pärimust esindavat,» rääkis Finnan. «Kõigepealt haaras mind Trad.Attack!’i sõbralik, kirglik ja samas muretu natuur, kui kohtusin temaga Hispaanias maailmamuusikamessil «Womex». Siis kuulsin tema muusikat ega kahelnud hetkegi. Trad.Attack! on särav näide tuleviku folgist ja ma olen kindel, et ta kütkestab meie publikut parimal moel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles